B L O G P O S T

Fri os fra SoMe – bare i 4 timer

14. dec 2023 -

I projekt ‘Grobund til fremtiden’ er de unge kvinder fri for det ydre blik på sig selv, som SoMe ofte skaber, og som alt for ofte skaber et negativt og selvkritisk indre blik.

Et præstationsfrit rum

‘Kvinderne i projektet giver klart udtryk for, at de ønsker at være uden deres telefoner. Og de ønsker heller ikke, at der bliver taget billeder af dem. Det har de været meget eksplicitte omkring. Det er helt tydeligt, at de nyder at være i et præstationsfrit rum uden kamera på. Her skal de ikke tage stilling til sig selv, deres udseende og krop. De er i stedet bare til stede i naturen sammen med andre uden krav om at skulle levere, præstere eller se ud på en bestemt måde.’ Det fortæller Louise Runge Mortensen, naturfacilitator i Naturfællesskaber.

I projekt ‘Grobund til fremtiden’ arbejder vi bevidst med at minimere følelsen af ydre pres.

Her hjælper det at opholde sig i naturen, få frisk luft og bevægelse og være i sunde, sociale relationer med andre.

Nye vaner spirer i den kolde vinterjord

‘Det har resulteret i, at flere af kvinderne møder op selv på de dårlige dage. Det i sig selv er en kæmpe sejr og en ny vane, som langsomt bliver integreret i dem. Det er en erfaring, som på længere sigt vil forebygge frafald og styrke fastholdelsen i job eller uddannelse.’ Det fortæller Signe-Maria Hausgaard, virksomhedskonsulent i Aarhus Kommune.

Derfor har vi heller ikke kvinderne i fokus på billeder, men bålet, som de mødes omkring som et fælles tredje. Der er omkring bålet og i naturen, at roen sænker sig og nye samtaler tager form.

Om Projekt ‘Grobund til fremtiden’

Det Obelske Familiefond har bevilliget 3,4 mio. kr. til projektet ’Grobund til fremtiden’, der skal hjælpe unge kvinder i psykisk mistrivsel tættere på uddannelse og job. I projektet er beskæftigelsesindsatsen rykket ud i skoven og har fokus på overvindelse af ensomhed og opbygning af personlig styrke gennem fællesskab og beskæftigelsesrettede aktiviteter. Projekt Grobund til fremtiden er et samarbejde mellem Naturfællesskaber. Cabi, Aarhus Kommune og Huset Relief.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

En fortælling om John

En fortælling om John

Det er mandag. John står op kl. 11.00. Det gør han sådan set hver dag. For hvad er der egentlig at stå op til, når man nu på syvende år går derhjemme og ikke rigtig er kommet i gang med noget, efter han blev sygemeldt på sit gamle arbejde. Han laver en kop kaffe,...