Fodfæste gennem naturen

Du er her: Hjem » Fondsprojekter » Fodfæste gennem naturen

Et beskæftigelsesrettet projekt for unge mandlige borgere i udsatte positioner bevilget af VELUX FONDEN

Cabi, Mandefællesskaber (nu Naturfællesskaber), Århus Kommune og DareGender modtog en bevilling fra VELUX FONDEN i sommeren 2021 til over 2,5 år at afvikle fire forløb á 26 uger i naturen for mandlige borgere i udsatte positioner i alderen 25-29 år.

Nu er projektet afsluttet. Rapporten fra den eksterne evaluator, LG Insight, peger på banebrydende resultater. 41% af de unge mænd, der har deltaget i forløbet, er efterfølgende helt eller delvist selvforsørgende.

Til sammenligning er beskæftigelsesgraden for lignende indsatser for målgruppen under 10%.

Fællesskaberne i naturen har til formål at styrke den enkelte unge til at komme tættere på uddannelse eller job. Læs evt pressemeddelelsen for yderligere info. Her kan du også finde rappporten fra LG Insight. Kontakt Bo, hvis du ønsker at vide mere om projektet.

Hent vores metodeguide og kom godt i gang med at bruge naturen i jeres arbejde med at bringe udsatte unge tættere på uddannelse og bekæftigelse.

Du kan også læse mere om projektet og projektets resultater på Cabis hjemmeside.

Presseomtale

Fodfæste gennem naturen er blevet omtalt følgende steder:

NB Beskæftigelse bragte følgende artikel marts 2024, som du kan læse her.

NB Beskæftigelse bragte i efteråret 2022 en artikel på deres hjemmeside, hvor Trine Thomsen fra Cabi og Jonas Tjørnevig fra Jobcenter Århus fortæller om, hvorfor projektet virker for de unge mænd. Den kan du læse her.

TV2 Østjylland bragte en artikel på deres hjemmeside i sommeren 2021. Den kan du læse her