Referencer

Du er her: Hjem » Referencer

Udtalelser fra samarbejdspartnere og tidligere deltagere i URkraft – mænd, natur og fællesskab

“Det er en ny tilgang til at hjælpe fastlåste mænd, der normalt bliver håndteret i et velmenende, men meget kvindedomineret system. Vi kan se, at det gør en stor forskel, når de kommer sammen ud i naturen og eksempelvis bygger en tømmerflåde eller sidder omkring et bål. Her ser de andre mænd med samme udfordringer i øjnene og kan lettere åbne op for en glemt energi, der styrker deres indre motivation til at rykke sig ud af den situation, de er endt i.”

– I Kristeligt Dagblad 4. janaur 2019.

Troels van Dijk

Tidl. områdeleder, Jobcenter Odsherred

”Da jeg startede på URkraft, var jeg en mand, der ikke troede, at jeg var god nok. Jeg havde ikke meget selvtillid. Jeg følte, at jeg ikke var lige så god som alle andre. Alle dage lignede hinanden. Der var ikke rigtig noget at se frem til. URkraft-forløbet gjorde en kæmpe forandring for mig. At deltage i forløbet var stærkt medvirkende til, at jeg i dag er kommet i job. I mandefællesskabet omkring bålet, kunne jeg i et trygt rum fortælle om mig selv og mine op- og nedture. Jeg kunne spejle mig i de andres fortællinger. Og så fandt jeg ud af, at jeg fysisk faktisk kunne meget mere, end jeg troede, da vi byggede tømmerflåden. Jeg fik mere og mere tro på mig selv. I dag har jeg et job, hvor jeg bruger mig selv fysisk, og min ryg – som siden min arbejdsskade har voldt mig store problemer – har aldrig haft det bedre.”

Thomas H

Tidl. aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager og tidl. deltager i URkraft - mænd, natur og fællesskab - nu i job

“Drømmer du om at blive hørt, og samtidig lære at lytte?
Kunne du godt tænke dig at komme ud og bevæge dig, men kan ikke finde overskuddet til det?
Vil du gerne finde det rigtige job for dig, men ved ikke hvor du skal starte?
Hvis bare en af de ovenstående punkter skulle vække noget i dig, så er “URKraft – mænd, natur og fællesskab” helt sikkert et sted for dig!
I skoven møder du andre mænd i alle aldre med forskellige problemstillinger, arbejdsskader, misbrug, psykiske eller fysiske. Gennem vandringer i skoven med forskellige øvelser og sidde omkring et bål og snakke hører man om og bløder op for problemerne. Under selve forløbet er der også et par jobkonsulenter tilsluttet som en del af gruppen, ved at hører om dine drømme og problemer hjælper de dig på bedste vis til at finde den rette vej ind på jobmarkedet for dig.
Jeg har været sygemeldt i 3 år efter en fejlet tur på universitetet. Min motivation har været dalet til absolut ingenting. Mandeturene i skoven har hjulpet mig med at snakke om de ting, der fylder og finde ny glæde for de passioner, jeg har.
Sammen med jobkonsulenterne har jeg fundet en praktik efterfølgende som er lige præcis, hvad jeg gerne vil lave, hvilket ikke ville være sket uden et forløb i URKraft.
Der er stadig lang vej til at jeg er helt på fode igen, men URKraft har helt sikkert fået mig på rette spor.
Jeg vil klart anbefale URKraft til alle mænd i landet. Selv velfungerende mænd ville kunne få gavn af et forløb som dette. Man kan kun komme ud på den anden side som en bedre mand!
URKraft har givet mig NY-kraft til at komme videre med livet!
Tak til Bo, Peter og alle de andre mænd for en fantastisk rejse!”

Mvh.
Jan
“Tidligere kraftløs mand”

Jan

tidl. deltager i URkraft - mænd, natur & fællesskab, Slagelse 2021

“Siden starten på URkraft er jeg begyndt i træningscenter, og jeg har fået langt mere mental og psykisk styrke.”

Steven

I ressourceforløb og tidl. deltager på URkraft - mænd, natur og fællesskab

“Hvor er det et fantastisk åbent og ærligt rum, man kan skabe under åben himmel – omkranset af fjord, skov og bål. Jeg har deltaget i URkraft-forløbet i Halsnæs i 2021.For mig har fællesskabet og  samtalerne betydet, at jeg har oplevet et fantastisk frirum, som virkelig har fået mig til at reflektere over, hvor jeg er i mit liv – og hvor jeg gerne vil hen. Og hvordan.
Jeg har fået det markant bedre mentalt og forløbet har også givet mig overskud til at kommer videre, bl.a. er jeg er kommet videre med mine psykiske udfordringer og med min økonomiske situation. Udover det, har jeg nu fået overskud til selv at starte bålfællesskaber op – inspireret af URkraft.
Urkraft-forløbet har helt enkelt givet mig lysten og især kræfterne til igen at kravle op af mit hul og komme videre i livet.”

Henrik

tidl. deltager i URkraft - mænd, natur & fællesskab, Halsnæs 2021

“Det giver en åbenhed. Vi mænd skal sgu aldrig græde. Vi skal være sådan nogle hårdføre nogen. Men herude kan man åbne op for den bløde side af de mænd, der kommer her. Og det er jo derfor vi kommer videre.
For mig er det her udelukkende positivt. Vi kan jo se, at det virker. Nu er det snart 4 ud af 5 her, der er kommet i job. Så på en eller anden måde, så er det noget, der virker.” Sagt i P1-programmet ‘Mændene i skoven’.

Kim

Tidl. aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager og tidl. deltager i URkraft - mænd, natur og fællesskab - nu fået førtidspension bl.a. pga. afklaring gm. URkraft

“Det er befriende. Det får tankerne helt væk. Der er ikke noget, der bekymrer én eller stresser én. Det er er et frirum. Jeg tror helt sikkert, at det er fællesskabet, der gør det. Uanset hvad man går og kæmper med, så er der ikke nogen dømmende miner. Der er ikke nogen, der siger, hvorfor gør du ikke det.
De ting, man laver ude i skoven virker på en eller anden måde helt gak gak. Men det er det, der faktisk er det fede, nemlig at bryde den, hvad forventer omverdenen af én, når man gør sådan nogle sindssyge ting, der bare får én til at slappe af fuldstændig på en eller anden speciel fed måde.” Sagt i P1-programmet ‘Mændene i skoven’.

Gustav

I ressourceforløb og tidl. deltager i URkraft - mænd, natur og fællesskab

“Man mærker simpelthen sig selv, og det gør, at man får mere tillid til andre. Først prøver man tilliden her, og så kan det sprede sig ud til andre.” Sagt i P1-programmet ‘Mændene i skoven’.

André

I ressourceforløb og tidl. deltager i URkraft - mænd, natur og fællesskab

“Jeg kan mærke, at jeg har fået det mentalt bedre ved at fortælle om min fortid og mine nuværende problemer. Jeg har fået mere selvværd og selvtillid, fordi man bliver hørt og får feedback fra de andre.”

Thomas R

I ressourceforløb og tidl. deltager på URkraft - mænd, natur og fællesskab

“I ressourceforløb kan man godt føle sig mindre værd. Her har forløbet givet mig mere tro på mig selv og gjort mig bedre rustet til at møde udfordringer på en arbejdsplads. Hvis jeg kunne få et fællesskab, som jeg har fået via URkraft på en arbejdsplads, så ville lykken være gjort. Der bliver taget godt hensyn til hinanden, så det er jo drømmen.”

Klaus

I ressourceforløb og tidl. deltager på URkraft - mænd, natur og fællesskab

”I DareGender har vi haft kæmpe faglig fornøjelse af Bo. Han har været med til at sparke vores mandegrupper i naturen i gang, og har også været facilitator på DareGenders første fællesskabsforløb for vores medlemmer og frivillige. Bo evner på enkel vis at sætte trygge rammer, med enkle greb og klar tale at få deltagerne til at dele deres udfordringer og ikke mindst give konkrete redskaber til at komme videre i livet. Vi samarbejder løbende med Bo og vi kan altid trække på hans faglige kompetencer i udviklingen af vores arbejde med mandefællesskaber”

Henriette Højberg

Sekretariatsleder i DareGender

“Urkraft-forløbet har virkelig styrket mig mentalt som socialt og har medvirket til, at mine praktikker er gået så godt, at jeg nu er bevilget og har fået fleksjob, hvilket – pga min fysiske udfordringer – har været mit mål gennem hele forløbet”

Thomas A

Tidl. aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager og tidl. deltager i URkraft - mænd, natur og fællesskab - nu i fleksjob

Jeg og vi har prøvet en hel del udviklingsdage. Ofte var programmet og processen allerede hugget i sten, inden vi startede. Med Naturfællesskaber var det rigtig rart, at det, der opstod mellem A og B definerede, hvordan C blev. Vi var med andre ord aktivt medskabende i udviklingen af dagen. En lille gren, som én af vores medarbejdere fandt i skoven, er nu kommet i glas og ramme og hænger på vores kontor. Den er blevet omdrejningspunktet for vores samtaler i ledelsen omkring, hvordan arbejdsgangene skal være i Hofft. Det er et meget tydeligt og fysisk aftryk af vores dag i naturen. Jeg kan varmt anbefale andre virksomheder, der har brug for at stoppe op og reflektere over, hvor virksomheden er, og hvor den er på vej hen, at tage med Naturfællesskaber en dag i naturen.

Anders Nørrestrand

CSO / Founder, Hofft