Grobund til fremtiden

Du er her: Hjem » Fondsprojekter » Grobund til fremtiden

Naturen som ramme for refleksion

Antallet af unge kvinder i psykisk mistrivsel er desværre stærkt stigende.

Naturfællesskaber, Cabi, Aarhus Kommune og Huset Relief har modtaget en bevilling fra Det Obelske Familiefond til at gennemføre projektet ”Grobund til fremtiden” over 2 år og 8 måneder for unge kvinder mellem 18 og 29 år i psykisk mistrivsel uden job og uddannelse.

Projektet har fokus på overvindelse af ensomhed og opbygning af personlig styrke gennem fællesskab i naturen kombineret med beskæftigelsesrettede aktiviteter. Målet er at hjælpe de unge kvinder ind på en uddannelse eller i et arbejdsfællesskab.

I projektet rykker vi beskæftigelsesindsatsen ud i skoven og inddrager virksomheder og den unges virksomhedskonsulent. Ud over de beskæftigelsesrettede aktiviteter er de centrale metodiske elementer i projektet, som vi vil afprøve

  • opbygning af sunde mestringsstrategier via fysiske øvelser
  • vandringer
  • meditation & mindfulness
  • samtalebaserede øvelser
  • fælles madlavning og fællesspisning
  • guidet fælleslæsning.

 

Vi skaber trædesten til en bedre fremtid

De unge kvinder er de mest udsatte repræsentanter for en stærkt stigende gruppe af unge kvinder i Danmark, der i større eller mindre grad mistrives og lider af fx angst, depression, ensomhed, stress eller selvskade.

Vi ønsker i dette projekt at hjælpe målgruppen af unge kvinder i psykisk mistrivsel til en bedre fremtid. En fremtid hvor de tør tro på, at de har kompetencerne til at indgå i sociale fællesskaber og samfundet som sådan. Hvor de ikke falder ned i huller af ensomhed, men søger fællesskaber, mestrer livet med de udfordringer, der følger med.

Kontakt Bo Johannes Thiesen, hvis du vil vide mere om projektet.

 

Virksomhedskonsulenterne er med hver gang!

Hvorfor har vi en virksomhedskonsulent med i skoven, og hvad ved de om natur, bål og udeliv?

Ikke nødvendigvis særlig meget, men det er ikke så vigtigt. I vores metode er brobygning og overgange essentielle elementer, fordi vi ved, at det er i overgangene at mange bliver tabt i systemet.

En positiv udvikling i et eksternt beskæftigelsesprojekt kan let blive tabt på gulvet, hvis det ikke bliver grebet af de mennesker i jobcentret, som skal arbejde videre med den enkelte.

Derfor er det så vigtigt, at vi har virksomhedskonsulenten med omkring bålet HVER GANG. Langsomt opbygges en relation. Langsomt ser de mennesket bag titlen. Det skaber de optimale forudsætninger for at de kan skabe det gode, langtidsholdbare match til en virksomhed eller uddannelse.